Forside

Foreningskontakt

Havture m.m

Referat havture

Billeder

HavtureHavture 2020
Havturen fra Hirtshals den 13. juni 2020 blev afviklet med i alt 9 mand fra foreningen. Der blev sejlet mod Lønstrup, det var der de de sidste dage havde fanget flest fisk de sidste dage. Fiskeriet startede med enkelte fisk herefter flyttede vi, så blev der fanget enkelte fisk igen. Flytteri og fiskeri hele dagen. De var ikke til at finde de kære fisk. Da dagen var omme og fiskeriet skulle gøres op var der i alt fanget 81 torsk og en sej. Der var en del pæne fisk i mellem, men ikke nogen helt store. Vejrer var fint, fiskeriet ikke så godt men alligevel en god dag på havet.


Havturen fra Hirtshals den 21 maj 2020 blev afviklet med i alt 9 mand fra foreningen. Vejret var fint, men det blev ikke det store fiskeri. Der blev flyttet en del for at finde fiskene, men da vi fik gjort fangsten op var der i alt fanget 65 torsk, 2 sej og1 lange i alt 68 fisk. Den største fisk en torsk på 7 kg. blev fange af Carsten Clemmensen. Godt gået.
I alt en god dag på havet.


Så fik vi afviklet vores årlige præmietur. Turen blev afviklet søndag den 3. maj med Tinker.
Turen var oprindelig planlagt ombord på Michael Frank, men på grund af corona var firmaet lukket, Ernst kunne ikke komme i kontakt med dem. Derfor blev det Tinker der heldigvis var ledig. Han var også villig til at sejle med 9 mand og skipper Arenfred.
Vejret var ikke det bedst. Vi sejlede mod farvandet ud for Lønstrup. Det var der de havde fanget flest fisk de sidste dage. Da vi rundede yderste havnemole kunne vi godt mærke, at det ville rulle en del på den knap 2 timers lange tur til vores første fiskeplads. Vinden blæste mellem 7 og 8 sek. m, og vi fik bølgerne skråt ind fra styrbord. Alle var ved godt mod, selv om et par af vore deltagere måtte ofre lidt til kong Neptun. Om det var for ar få ham til at gyde olie på vandene vides ikke, men vi fik en fornuftig tur til Lønstrup.
Fiskeriet begyndte, og der var bid med det samme, hvilket gav gode forhåbninger for dagen. Der blev ikke flyttet ret meget i løbet af dagen, men vi drev over de samme områder flere gange i løbet af dagen. Vejret blev bedre og bedre op af dagen, og da vi kom til det tidspunkt hvor vi skulle vende snuden hjem af igen var vinden gået i vest, og vi fik der lige agter ind hvilket gav er herlig tur mod Hirtshals. Da fiskeriet blev gjort op var der i alt fanget 242 torsk.
Der var præmier til største fisk og til flest fisk.
Største Torsk en fisk på 60,50 cm blev fanget af Tim Laursen
Nr. 2 en torsk på 59,00 cm blev fanget af Lars V. Norup.
Fleste fisk blev fanget af Ernst Baade med i alt 43 torsk.
Nr. 2 med 33 torsk blev fanger af Niels Hou.
Der var præmier og et stort tillykke til de 4 dygtige fiskere.
Selv om vi havde lidt dårligt vejr på turen ud og fuld sol hele dagen havde vi en dejlig tur.
Niels Hou


Så kom vi i gang med årets havture.
Året 2020 starte med en havtur fra Hirtshals med Tinker.
Vi sejlede fra Hirtshals ca. kl. 06.30 i fint vejr med lidt dønninger og en fin solopgang bag en del skyer. Vi var i alt 8 mand og skipper. Vi sejlede ca. en time hvor fiskeriets 1. fiskeplads blev prøvet. Det var ikke det store sus. Kun enkelte torsk hvorefter vi forsøgte næste plads. Det var det samme. Kun nogle få og ikke for store fisk. Det varede ikke så længe ingen vi sejlede til næste plads med samme resultat. Sådan gik hele dagen fra plads til plads med kun enkelte fisk hvert sted. Samtidig begyndte vinden at tage til og det blev et koldt og trælst regnvejr. Da fiskeriet stoppede og vi vendte snuden mod Hirtshals var der i alt fanget 119 fisk fordelt på 116 Torsk, 2 Langer og 1 Lubbe. Der var ikke rigtig nogen store fisk imellem men en del pæne fisk og en hel del små.
Fin tur og dejligt at komme på havet igen.
NielsHavture 2019
Onsdag den 13. november skulle Aalen have været på fisketur fra Hirthals, men på grund af dårligt vejr blev turen flyttet til dagen efter. Vi var 10 mand fra foreningen + 2, i alt 12 mand. Vi sejlede ud kl. 6.30 i rimeligt vejr kun lidt let vind med bølger på op til ½ meter. Der var lidt småregn fra starten med det hold snart op og hen af dagen blev det fint solskin. Vedrørende fiskeriet startede vi efter godt 5 kvarters sejlads, men det var ikke det store. Derfor flyttede vi længere ud til pladser, hvor vi tidligere har haft held med fiskeriet. Pladserne var fyldt op med garn så det næsten var umuligt at komme til at fiske der ude. Vi forsøgte, men fik kun en enkelt fisk i ny og næ, og med fare for at komme til at hænge fast i garnene. Vi flyttede en hel del resten af dagen, med det blev ikke til det helt store.
Da dagens fangst blev gjort op havde de 10 mand i alt fanget 93 torsk, 2 langer, 1 sej og 1 rødspætte. Det blev til i alt 97 fisk. Vi havde nok håbet på bedre fangst, men det var en dejlig tur alligevel.
Niels


Kort orientering om havturene i 2019.


Turen den 16. marts blev aflyst.
Turen den 5. april blev aflyst men flyttet til torsdag den 11. april.
Der var 8 deltager fra foreningen der fangede i alt 104 torsk.
Turen den 27. april blev præmieturen afviklet med 16 deltagere fra foreningen.
Der blev fanget 77 torsk - 3 sej og 1 rødspætte i alt 81 fisk.
Turen den 28. maj blev flyttet til den 21. juni og der deltog 9 mand fra foreningen. Der blev fanget 74 torsk – 1 lubbe – 1 makrel og 1 fjæsing i alt 78 fisk.
Havturen den 6. juli blev flyttet til den 14 juli. Der deltog 10 fra foreningen.
Der blev fanget 76 torsk 1 lange og 1 knorhane i alt 79 fisk.
Havturen den 21. september blev afviklet med 8 af foreningens medlemmer.
Der blev fanget 24 torsk – 3 sej – og 14 makrel i alt 41 fisk.


På de 5 havture blev der i alt fanget 272 fisk, og der deltog i alt 51 hvoraf der var en del gengangere som deltog i flere af turene.

Den opmærksomme læser kan godt se, at det ikke er super godt. Et gennemsnit på ca. 5 ½ fisk pr deltager er ikke meget. Hvad grunden til det ringe fiskeri er ved jeg ikke, men det kan måske være varmere vand der får fiskene til at trække længere ud, og ændrer på fødegrundlaget for fiskene. Erhvervsfiskerne klager også over, at de skal længer hen for at få ordentlige fangster.

Hvorfor det kun har været 30 – 35 mand fra foreningen der har været med ude og fiske her i foråret ved jeg ikke. Det kan måske være det urolige vejr der har holdt folk hjemme eller rygtet om de dårlige fangst resultater. Niels

Havturen lørdag den 19. oktober blev også flyttet på grund af vejret. Vi kom ud den 20. oktober men der var ikke mange af de tilmeldte til lørdagsturen som kunne deltage. Vi var i alt 6 mand fra foreningen plus 2 tilløbere som skipper havde fundet. Vejret var rimeligt, lidt dønninger fra dagen i forvejen, men ikke mere en at det kunne lade sig gøre at fiske. Jeg tror vi sejlede lidt sydvest over og efter en god times sejlads begyndte fiskeriet. Vi prøvede et sted hvor de om fredagen havde fanget en del fisk, men for os gav det kun nogle enkelte fisk. Der var bred enighed om at flytte længer ud og det var bedre. Vi sejlede lidt rund og da vi var klar til at sejle hjem havde vi 6 mand fanget 89 torsk, 1o sej og 6 makrel. I alt blev det til 105 fisk hvilket gav et gennemsnit på 17,5 fisk pr. mand . Sammenlignet med med turene tidligere i år var det rigtig godt. En dejlig tur. NielsHavturen den 21.09.2019. Fint vejr, lidt dønninger og bølger på vej ud, men det stilnede af efter et par timer.
Vi sejlede ud hvor vi plejer at fange godt om efteråret, og for at komme ud i klart
vand. Men der var ikke noget at hente, så vi prøvede mange steder på vej hjem.
Det var bare ӯV.
Vi var 8 mand fra foreningen og vi fangede i alt 24 torsk, 3 sej og 14 makrel.
Ernst Baade


Så er der kun 3 havture tilbage i år nemlig i september , oktober og november.
Jeg håber vi får bedre held med vejret i efteråret.
Find datoerne på hjemmesiden eller på vores turliste og få jer meldt tilmeldt.
Vi ses.
BestyrelsenHavturen den 6. juli 2019 blev også flyttet til den 14. juli på grund af vejret.
Vi var 10 tilmeldte til turen, plus 3 mand som skipper havde fundet. Vejret var finten overskyet indtil godt middag, hvor solen grød frem. Der var ikke megen vind, men der var heller ikke mange fisk.
Arnfred gjorde hvad han kunne for at finde fiskene, der blev flyttet meget men det blev ikke til den store fangst.
Da dagens fangst blev gjort op var der fanget 76 torsk, 1 sej, 1 lange og 1knorhane, i alt 79 fisk.
Trods en middel fangst havde vi en god dag på havet.
Niels Hou


Havturen den 28. maj 2019 blev desværre flyttet til den 21. juni på grund af vejret.
Der var tilmeldt 12 til turen med der mødte kun 9 mand op. De 3 der manglede var kørt til Hanstholm, hvorfor vides ikke.
Det var en fin tur, rimeligt vejr med sol og tørvejr. Det eneste der manglede var nogle flere fisk.
Arnfred gjorde alt hvad han kunne. Vi sejlede meget og prøvede mange steder , men lige lidt hjalp det.
Der blev fanget 74 torsk, 1 lubbe,en makrel og en fjæsing. Trods den ringe fangst en OK tur.
Ernst Baade

Årets præmietur blev som planlagt afviklet lørdag den 27. april med det gode skib Michael Frank.
Vi var i alt 16 mand fra foreningen. Det var glædeligt at der trods alt var 16 mand med, men bestyrelsen havde håbet på, at vi selv kunne fylde skibet med medlemmer, og havde undgået de mange tysker der var med. I bestyrelsen må vi overvejr, og vi stadig skal bruge Michael Frank til vores årlige præmietur.
Angående vejret var vinden let til frisk, ikke noget der generede men gav en god drift når vi fiskede.
Omkring kl. 10.00 begyndte det at regne og det blev ved til vi begyndte hjemturen.
Der blev flyttet meget, men det hjalp ikke rigtig på fiskeriet.
Da dagen var omme havde vi 16 fiskere fra foreningen fanget i alt 81 fisk hvoraf den største var 60 cm. lang. Ikke det store fiskeri.
Der var enkelte der ikke fangede noget, og undertegne opnåede at fange 1 målsfisk og 2 undermålere.

Dagens præmier for største fisk gik til:     1. Ernst Baade - 60 cm.
                                                                   2. Torkild Tolstrup - 50 cm.
                                                                   3. Ernst Baade - 47,5 cm.

Dagens præmier for fleste fisk gik til:       1. Hans Troelsen - 13 torsk.
                                                                   2. Torkild Tolstrup - 7 torsk.
                                                                   3. Karsten Stisen - 6 torsk og 1 sej.

Tillykke til de dygtige fiskere, og bestyrelsen siger tak for en dejlig dag på havet.
Niels Hou


Fredag den 5 april blev desværre også aflyst på grund af vejret. Som i kan se, har det været et meget uroligt vejr i Skagerrak i foråret. Alligevel lykkedes det os at flytte turen til torsdag den 11. april.
Her lykkedes det at komme afsted med 8 fra foreningen og 3 tilløbere andre steder fra. Vi havde meget fint vejr hele dagen. Høj solskin og næsten ingen vind. Midt på dagen lå vandet som et spejl. Sjældent at se det på Skagerrak. Det eneste problem var , at vi måske drev meget lidt.Da dagen var omme havde foreningens 8 mand i alt fanget 104 torsk. Ikke det store fiskeri, men en dejlig dag på havet.
Niels Hou


Lørdag den 16 marts blev desværre aflyst på grund af vejret. Det var ikke muligt at flytte turen uden at komme for tæt på næste planlagte tur.
Havture 2018Havturen den 24. november 2018 blev afviklet med i alt 11 medlemmer af foreningen. Vejrer var rimeligt trods det sene tidspunkt på året. Alle fangede fisk, og da dagens fangst blev gjort op var der i alt fanget 159 fisk fordelt på 158 torsk og 1 lange. Dagens storfanger var Anders Seirup.


Havturen den 5 november 2018 blev afviklet med kun 7 deltagere. Vi var igen ude på det dybe vand og efter en rimelig dag på havet og dagens fangst skulle gøres op var der i alt fanget 98 fisk fordelt på 94 torsk, 2 lubber, en lange og 1 makrel. Dagens storfanger var Henning Poulsen.


Havturen den 6. oktober 2018 havde deltagelse af i alt 11 hvoraf de 8 var fra foreningen. Vejret var ikke super meget uroligt og med stærkt grumset vand. Derfor sejlede vi ud på det dybere vand. Der blev flyttet en del med moderat fangst, og da dagen var omme var der i alt fanget 129 fisk fordelt på 118 torsk, 9 makrel, 1 sej, 1 knorhane og 1 lange. Dagens storfanger var Niels Hou med 18 torsk.


Fisketuren den 7. juli blev ingen god oplevelse for de 10 deltagere der var med på turen. Der var i alt tilmeldt 12 deltagere, men desværre ”glemte” 2 af de tilmeldte at stå op, ærgerligt. Efter vejrmeldingen skulle dagens vejr ligge mellem 5 og 7 m/s. Vi startede i fint vejr, men det ændrede sig hurtigt. Efter en times sejlads begyndte fiskeriet, og der var fisk med det samme. Vi flyttede et par gange, og der var fisk alle steder. Vejret begyndte at drille en hel del, og vi havde efterhånden svært ved at fiske for det var vigtigere at holde fast for at holde balancen. Da vi var 4 timer henne på dagen var vejret blevet så dårligt, at vi kun kunne koncentrere os om at holde fast. En del besætningen var efterhånden helt hvide i hovederne af søsyge. Stemningen var, at vi skulle sejle ind, og vi lavede turen om til en 6 timers tur. Problemet med vejret var, at bølger og strøm gik imod hinanden, og at det blæste 10 m/s da vi sejlede ind. Ærgerligt for det var en dag med mange fisk alle steder. Der blev i alt fanget 117 fisk fordelt på 105 torsk og 12 makrel. Alle kom godt i land og nogle med men af søsygens hærgen.
Ernst Baade


Præmieturen fra Hirtshals den 21 april blev desværre aflyst, men den blev flyttet og afviklet den 28. april med deltagelse af 12 fiskere. Vejret var fint med stille vejr og meget tåge. Vi sejlede mod Lønstrup og prøvede flere steder. Der var ingen strøm, så vi lå og fiskede på det samme sted uden at kutteren flyttede sig, og ingen fisk var der. Det var blevet meget tåget, så meget at vi ikke kunne se en meter frem. Pludselig så vi en stor fragtbåd meget tæt på os. Heldigvis sejlede vi rundt og ledte efter fisk, så vi undgik at blive påsejlet. Mødet med fragtbåden gav en stor forskrækkelse og en hel del vand på dækket fra bovbølgen.
Da dagen var omme og fiskeriet var gjort op var der i alt fanget 84 torsk.
1. præmie for største fisk en torsk på 55 cm gik til Karsten Stisen.
2. præmie for største fisk en torsk på 54 cm gik til Ernst Baade.
1. præmie for fleste fisk i alt 12 torsk gik til Karsten Stisen.
2. præmie for fleste fisk i alt 10 torsk gik til Per Jensen.
Tillykke til de dygtige fiskere.
Ernst Baade


Mandag den 2. april (2. påskedag) fik foreningen igen som planlagt afviklet en tur fra Hirtshals. Vi var 11 friske fyre der stævnede ud fra havnen kl. 6.40 med store forventninger til fiskeriet. Der var lidt dønninger fra tidligere blæsevejr, ellers var vejret fint med en hel del sol. Vi startede fiskeriet efter ca. 40 min sejlads. Det gav ikke det store resultat, nogle enkelte torsk. Også den dag var der megen flytteri fra fiskeplads til fiskeplads, men uden det helt store resultat. Der blev fanget fisk, men ikke af de store, men flere forskellige arter. Da dagens fiskeri blev gjort op var der faget 162 torsk, 3 sej, 1 rødspætte, 1 lange og 1 havkat i alt 168 fisk. Det er yderst sjældent at der bliver fanget havkatte, men Johannes Korr kunne lige klare det. Dagens storfanger blev Niels Hou med i alt 30 torsk. Fin tur, alle fik fisk med hjem.
Niels Hou


Årets første havtur var fra Hirtshals den 10. marts. Der var i alt 10 mand med. Lidt frafald på grund af sygdom.
Der var Arnfred der var dagens skipper. Fiskeriet startede hvor vi slap på årets efterårsture.
Fiskeriet var ikke det store, så vi fortsatte til området ud for Lønstrup. Her var det heller ikke det store fiskeri. Turen gik nu tilbage til området hvor vi begyndte, og det var der vi fangede fiskene. Det var årets første tur for Arnfred så han vidste ikke rigtig hvor fiskene var, men han gjorde et stort stykke arbejde med mange stop. Der blev i alt fanget 55 torsk og 53 sej. Dagens storfanget var Anders Sejrup med 8 torsk og 13 sej.
Ernst Baade


Havture 2017Årets sidste havtur blev afviklet mandag den 20. november en dag med rigtigt godt vejr. Ernst og skipper snakkede sammen om vejrudsigten tidligere på ugen, og fandt ud af, at det ville være en fordel at flytte turen fra den 22. november til den 20. november. Et rigtigt godt valg når man ser på vejret, men ikke hvis man skulle se på fiskeriet. Vi var 9 fra foreningen og 2 fiskere som skipper havde fundet. Vi sejlede syd vest over og prøvede flere steder uden resultat. Turen gik videre til et stykke syd for Rubjerg Knude fyr. Heller ikke det gav nævneværdigt resultat. På vej hjem prøvede vi mange fiskepladser. Det gav kun enkelte små fisk.
Da dagens fiskeri sluttede var der i alt fanget 35 fisk fordelt på 32 torsk, 2 sej og 1 lubbe. Hvordan kan det gå til, at der kun fanges 35 fisk den 20. november, når der på mange af de samme fiskepladser som på turen den 8. november blev fanget 668 fisk? Største fisk en lubbe på 61 cm. Blev fanget af Kaj Hansen. Største antal fisk 5 torsk og 1 sej blev fanget af Johannes Korr. Der var præmier og stort tillykke til de 2 dygtige fiskere.


Havturen den 28. oktober blev på grund af dårligt vejr flyttet til onsdag den 8. november.
11 mand heraf en tilløber forlod Hirtshals havn kl. ca 7.30 i dejligt vejr. Der var en del lange dønninger fra de foregående dages blæsevejr, men ikke noget der generede. Efter en god halv times sejlads prøvede vi den første fiskeplads, men ude held. Den næste plads duede heller ikke, hvorefter vi satte snuden mod farvandet ud for Rubjerg Knude. Her blev vi hele dagen med kun få flytninger. Der blev fanget fisk hele dagen men hovedsageligt små mørksej og ikke så store torsk. Da dagens fiskeri var slut, og snuden vent tilbage mod Hirtshals var der fanget i alt 668 fisk fordelt på 354 torsk, 311 mørksej og 3 makrel. Det blev til et gennemsnit på knap 67 fisk per deltager, meget fint, men der kunne godt have været lidt større fisk imellem. Den største fisk en torsk på 65 cm. blev fanget af Torkild Tolstrup. De fleste fisk blev fanget af Henning Poulsen med i alt 113 fisk fordelt på 30 torsk, 82 sej og 1 makrel. Der var præmier og lykønskning til de 2 fiskere.
En fin tur med masser af fisk til alle


Havturen onsdag den 4. oktober fra Hirtshals blev desværre aflyst på grund af blæsevejr.
Tirsdag den 10. lykkedes det at komme afsted. Vi var 8 mand fra foreningen og 3 man fra Tønderkanten og en tysker. Fuld hus. Vi sejlede ca. 6.40 i rigtig godt vejr. Vi tog en tur på ca. 2 timer ud i havet, hvor skipper og vi andre troede at fiskene var. Der hvor vi gerne ville prøve, var der fyldt med garn. Vi prøvede et enkelt sted, men det resulterede i, at 2 af vore fiskere fik hold i garnet og mistede deres grej. Der blev prøvet mange steder, men det gav ikke det store fiskeri.
Enkelte steder var de pæne fisk op til 8 kg, men det fik hurtigt ende. Da dagens fiskeri sluttede var der fanget 71 fisk fordelt på 64 torsk, 1 lubbe, 1 knurhane, 2 rødspætter og 3 makrel. De 5 største torsk var mellen 89cm. og 72,5 cm.
5 rigtig pæne fisk. De fleste fisk blev fanget af Niels Hou med i alt 17 fisk, og den største fisk blev fanget af Torkild Tolstrup.
Der var præmier til begge og et stort tillykke.


Havturen den 8. juli 2017 var nær blevet aflyst på grund af for meget vind med vindstyrke 8-9 stykker og bølger på 1,00m og mere. Også på den tur blev der flyttet meget.
Vi startede fra havnen kl. 5.20 og begyndte af fiske efter ca. 1 time. Herefter sejlede vi i en bue ud mod sandkanten, men lige meget hjalp det. Da vi fik talt fiskene op havde havde 8 mand fanget i alt 102 fisk fordelt på 65 torsk, 4 sej, 3 lubbe, 3 knurhaner og 27 makrel.
Dagens vindere blev Største fisk Jørgen Moth med en torsk på 63 cm, og Poul Erik Hauge med i alt 36 fisk.


Havturen den 10. juni 2017 fra Hirtshals blev også en tur, hvor vi måtte kæmpe lidt med bølger og blæst. Vi sejlede mod Lønstrup de første ca. 2 1/2 time hvorefter fiskeriet begyndte.
Det var ikke det store fiskeri. Derfor kom turen til at ligne de sidste ture vi har haft.
Der blev flyttet meget, men lige meget hjalp det. Vi var 12 mand afsted, og da vi havde fået fangsten talt op var der fanget i alt 80 fisk fordelt på 77 torsk, 2 sej og 1 hornfisk.
Dagens vindere var Torkild Tolstrup med en torsk på 61 cm, og Poul Erik Hauge med i alt 11 fisk.
Trods det lidt snuskede vejr en fin tur.


Havturen den 29. april 2017 årets præmietur blev afviklet med 25 deltagere. Der var store forventninger til turen, selv om det luftede lidt. Turen gik mod Lønstrup hvor fiskeriet startede. Der var ikke den store videlyst, så der blev flyttet en del den dag. Da dagen var omme, og søsygens kvaler havde fortaget sig var der i alt fanget 275 torsk af fin størrelse, 1 sej og 1 makrel.
Dagens vindere var:
Største fisk: nr. 1 Anders Sejrup, nr. 2 Søren Jensen nr. 3 Ulrik Jensen.
Største antal fisk: nr. 1 Anders Sejrup 21 fisk, nr. 2 Ulrik Jensen 19 fisk, nr. 3 Ulrik Nielsen 16 fisk. Formanden delte præmier ud til de dygtige fiskere, der også fik et stort tillykke.
Fin tur med stor opbakning af foreningens medlemmer


Havturen den 1. april 2017 blev aflyst og er endnu ikke afviklet.


Havturen den 15. marts 2017 blev først afviklet den 29. marts på grund af vejret. Fin tur hvad vejret angik. Fisk var der ikke mange af. Der blev flyttet hele dagen, men lige lidt hjalp det. Der blev i alt fanget 44 torsk, 6 sej og en lubbe. Største fisk en torsk på 67 cm. blev fanget af Ulrik Nielsen og flest fisk i alt 11 stk. blev fanget af Johannes Korr. Stort tillykke.
Det var alligevel en fin forårstur.


Havture 2016
Havturen den 23.11.2016 blev desværre aflyst efter samråd på kajen i Hirtshals. Det blæste en stiv pelikan, så alle inklusiv skipper var enig i at aflyse. En forgæves tur til Hirtshals, men alle var enige om at flytte turen til anden dag uden blæsevejr. Det lykkedes. Henning fik arrangeret en tur den 15.12.2016. Vi var 8 mand fra holdet, og 2 tilløbere fra Nørresundby som skipper havde fundet. Vejret var fint. Vi sejlede ca. 2 timer ud og 2 timer hjem. Vi lå ret langt uden ud for Rubjerg fyr. Vi flyttede ikke ret meget, men fangede fisk hele dagen. Fine fisk, 3, 4, 5 kg. Ikke ret mange undermålere. Da dagen var omme havde vi 8 mand fanget i alt 260 fisk fordelt på 249 torsk, 10 sej og 1 lubbe. En rigtig god dag, og en god tur at slutte årets fiskeri af på.
Niels


Referat fra havtur. Havturen den 29. oktober blev flyttet til torsdag den 3. november. Vi var 10 mand fra foreningen, som sejlede ud fra Hirtshals kl. 6.40 torsdag morgen, med store forventninger til dagens fiskeri. Der var ikke megen vind, men en del dønninger fra gårsdagens blæsevejr. Efter ca. 50 min. sejltur begyndte fiskeriet. Ikke det store fiskeri. Derfor blev der i løbet af dagen flyttet en del rundt mellem de bedste fiskepladser, men lige lidt hjalp det. Sidst på formiddagen tog vinden igen til, men ikke noget som generede fiskeriet. Da dagens fiskeri var slut, og vi sejlede hjemad med en dejlig vind ind fra agter, var der i alt fanget 91 fisk fordelt på 69 torsk, 18 sej og 4 lubber. Ikke det store sus, men en dejlig tur med masser af frisk luft.


Vores fisketur lørdag den 1. oktober blev desværre aflyst på grund af blæsevejr.
Ernst fik aftalt en ny tur til onsdag den 5. oktober men det gik også galt.
Vejret var dårligt, og så havde skipper været ud og fiske de 2 foregående dage, hvor fiskeriet var lig 0, altså meget dårligt. Det ville han ikke byde os. Derfor blev turen flyttet til torsdag den 13. oktober, hvor det lykkedes at komme på vandet. Vejret var rimeligt, en frisk vind med moderate bølger. Det var til at holde ud. Foreningen havde 9 mand med sammen med 3 tyskere. Dagen gav ikke det store fiskeri. Der blev flyttet rigtigt meget, men først til allersidst fandt vi et sted med lidt fisk, men da skulle vi til og slutte dagens fiskeri. Der blev i alt fanget 77 torsk og 1 sej. Torskene var ikke de største. Men Johannes Korr fangede i alt 13 torsk, hvoraf den største vejede 9,5 kg. Tillykke Johannes, godt gået. Ernst var igen dagens højdespringer med 15 torsk. Trods lidt snusket vejr en rigtig god tur, dejligt at være på havet igen.
Niels Hou


Havturen fra Vorupør den 6. august 2016 blev desværre aflyst på grund af årligt vejr.


Fisketur den 9. juli 2016 fra Hirtshals.
Vi var 13 deltagere, og der blev fanget 41 torsk, 6 sej, 128 makrel og 1 lubbe. Største torsk 4,0 kg. blev fanget af Hans Troelsen. Fisketuren var ikke så god som vi havde forventet. Ifølge DMI og skipper skulle det være fint vejr til middag, hvor der ville komme vind fra vest. Derfor startede vi turen kl. 06.00 således at vi kunne ride på bølgerne, når vi skulle hjem. Da vi mødte i Hirtshals om morgenen var skipper ikke tilfreds med vejret, vinden ville kommet tidligere end ventet. Alle var mødt, og vi besluttede at sejle ud. Når der blev for megen vind var der enighed om, at stoppe fiskeriet. Det blev til en tur på 6 timer imod de planlagte 8 timer. ØV.
Ernst


Fisketuren den 25. maj blæste væk. Ærgerligt. Men det lykkedes alligevel for 6 af vore fiskere at komme på havet. Frederikshavn Fiskeklub havde en tud lørdag den 28. maj. De manglede 6 mand. Dem fik vi. Det var en god tur, overskyet med lidt sol og bølger op til 1,0 meter. Fiskene stod meget spredt og ikke som de plejer bestemte steder. Derfor blev det til en hel del sejlen. Da dagens fiskeri blev gjort op havde vi fanget 106 torsk og 1 sej. Fin tur.
Ernst


Havturen på Kristi himmelfartsdag den 5. maj var foreningen atter på havet fra Hirtshals.
9 forventningsfulde havfiskere fra Ålen og 3 tilløbere glædede sig til en dejlig dag på havet. Vejer var fint, kun let vind.
I løbet at dagen blev det næsten helt vindstille med et Skagerak som et spejl. Det er yders sjældent at man ser det.
Det gode vejr gav kun et problem, vi drev næsten ingen steder. Det betød, at det fiskevand videt drev hen over blev meget lille. Dagens fiskeri foregik hovedsageligt ud for Lønstrup.Til trods for det blev der fanget mange fine fisk. Vandet var så klart, at vi kunne se de krogede fisk lang tid før de kom på dækket. Dejlig dag. Da dagens fangst blev gjort op var der fanget i alt 267 fisk fordelt på 266 torsk og en rødspætte.
Niels


Havturen den 16. april. Dagen startede med fint vejr, stille og tørt. Efter ca. 2 timer begyndte det at dryppe, og regnfrakkerne måtte frem. Da vi sejlede hjem efter endt fiskeri blev det igen tørvejr. Fiskeriet foregik ud for Lønstrup.
Det var ikke de store fisk som bed på, men der var nok fisk til alle. Går man hen og bliver for ivrig, kan det gå galt.
Børge Jensen var så uheldig, at han slap fiskestangen under et kast med det resultat, at den forsvandt ned til fiskene. Herefter måtte reservestangen i brug. En udmærket fiskedag hvor alle fik fisk, og hvor alle var godt tilfredse. De 23 mand fangede i alt 558 torsk og en sej. Dagens topscorer og vinder var Klaus Poulsen med i alt 46 fisk. Nr. 2 var Henning Poulsen med i alt 41 fisk. Største fisk blev fanget af Kaj Hansen, med en længde på 41 cm, og en vægt på ca. 4,5 kg. Nr. 2 blev Orla Jensen, med en længde på 67,5 cm. Der var præmier til de fire dygtige fiskere. Tillykke.


Havturen den 28. marts 2016. Endnu en havtur fra Hirtshals. Der var nok mange der troede, at den planlagte havtur ville blive aflyst. Det skete ikke, og da vi sejlede var er let til frisk vind fra sydøst med let bølgegang. Vi sejlede mod Lønstrup og lå det meste af formiddagen ud for Rubjerg Knude Fyr. Det var god fiskevejr. Og der blev fanget mange fine fisk, knap så store som fiskene på sidste tur. Sidst på formiddagen begyndte vinden at tage til. Derfor sejlede vi længere ind under land, men der var der kun få fisk. Derfor startede vi den lange hjemtur mod Hirtshals. Da dagens fangst blev gjort op var der i alt fanget 253 torsk. Der blev kun fanget torsk. Trods det halvsnuskede vejr en god tur.


Havturen den 9. marts 2016. Årets første havtur blev en stor succes. Vi sejlede ud fra Hirtshals ca. 6.30 i et dejligt vejr, kun lidt sol og let vind. Vi var i alt 10 medlemmer plus 2 tilløbere. Vi sejlede mod sydvest med kurs mod de fiskepladser, hvor vi havde stort held med fiskeriet i efteråret. Det blev en dejlig dag med godt med fisk til alle. Dagens storfanger var Henning Poulsen med i alt 45 torsk. Det mindste antal var der 2 der havde nemlig 25 torsk og 1 sej. Der blev fanget 307 torsk og 13 sej i alt 320 fisk af fin størrelse, ingen undermålere. En rigtig god start på året havfiskeri.

Havture 2015


Årets sidste havtur den 25. november blev afviklet med kun 6 mand. På grund af vejret blev turen flyttet, hvilket medførte en del frafald. Vejret var meget skiftende, sol, små byger, gråvejr og en kraftig byge da vi sejlede indad. Meger fint fiskevejr. Vi sejlede ud til de store fisk, hvor vi havde været på de 2 foregående ture. Vi drev ca. 1,3 hvilket var godt for fiskeriet. Fiskeriet var rigtig godt med mange fisk af størrelse fra 2,0 kg. til 7,5 kg. Der blev ikke fanget undermålere den dag. Ernst fangede den største på 7,5 kg og da dagens fiskeri var slut havde Ernst, efter skippers vurdering 2 kurve med ca. 80 kg fisk. Der blev i alt fanget 88 torsk, 39 sej, og 1 lubbe. Fin tur, synd at der ikke var flere med.
Ernst Baade


Havturen fra Hirtshals den 31. oktober blev afviklet med 10 mand, som fangede i alt 71 torsk og 5 sej. Vejret var fint efter årstiden med bølger op til ca. 1,00 m, og vind fra 5 - 8 m/s. Strømmen var 1,2 til 1,5 med størst drev og bølger. Sidst på dagen blev det næsten helt stille vejr. Solen så vi ikke meget til før vi kom i land. Vi sejlede ud på stenknupperne hvor vi var på vores sidste havtur, og fiskene var af samme størrelse. Personligt fik jeg 15 torsk, hvoraf den største var på 7,0 kg, en på 6,5 kg, og 2 på ca. 5,00 kg. Der var mange fine fisk på 5 og 6 kg.. Vi var nok lidt overraskede over, hvor meget kraft der er i så store fisk. Jeg havde en som kækkede forfanget, Henning havde 2 torsk som stak af med forfanget. Mest uheldig var Poul Nielsen, som havde 4 store torsk på. Han fik dem til overfladen, skipper fik fat i den nederste, men Poul kunne ikke vente, begyndte at hale op med det resultat, at 3 af fiskene smuttede, ærgerligt. Ud over de små uheld var det en fin tur.
Ernst Baade.


Så lykkedes igen at komme på havet.
Vores havtur fra Hirtshalsfredag den 8. oktober blev på grund af vejret flyttet til søndag den 11. oktober.
God beslutning, for vi havde et fantastisk vejr med kun lidt vind, ganske svag strøm, ingen regn og kun lidt sol. Vi sejlede mod vest ca. 1 ½ time og begyndte fiskeriet. Fiskeriet begyndte lidt småt med flere flytninger, men op af formiddagen fandt skipper et godt sted med mange fine fisk 3, 4, 5, 6 og måske 7 kg. store torsk. Der var en del forskellige arter af fisk, og ikke ret mange små som måtte smides ud igen. Flere gange var der bid med både 2 og 3 fisk på ophænger og pirk. Sidst på dagen fik jeg mit livs hug. Jeg troede det var en rigtig stor torsk eller sej, men da jeg endelig fik dem op i overfladen kunne jeg se 4 rigtig pæne torsk. Ved skippers og naboens hjælp lykkedes det at få alle 4 torsk på dæk. Da dagens fiskeri var gjort op var der i alt fanget 139 fisk fordelt på: 115 torsk, 12 sej, 3 lubber, 5 makrel, 1 knurhane, 1 rødspætte og 2 blæksprutter. Jeg er sikker på, alle er enige med mig i at det var en rigtig fin tur.
Niels Hou


Så kom vi på havet igen.
Torsdag den 17. september 2015 stævnede vi ud fra Hirtshals kl. 06.30 i rimeligt vejr.
Dagen før blev der varslet op til kuling i Skagerrak, men vinden var i øst og sydøst som gav læ fra kysten. Vi var 10 mand fra foreningen + 2 ude fra. Vi sejlede syd på og forsøgte første gang ud for Lønstrup. Det var ikke det store sus, kun enkle fisk. Der blev flyttet en del, men der blev hovedsageligt fisket i farvandet ud for Rubjerg knude. Fiskeriet var ikke det store sus. Derfor prøvede vi lidt længere ud. Det gav kun lidt flere bølger men ikke flere fisk. Derfor sejlede vi igen længere ind under land. Efter en dag med pænt med bølger havde vi en dejlig tur hjem med vind og bølger i ryggen. Da dagens fiskeri blev gjort op var der i alt fanget 80 torsk, 41 makrel og 2 sej.


Havturen den 1. august 2015 fra Vorupør blev desværre aflyst på grund af varsel om dårligt vejr.
Dagen før fisketuren var skipper sikker på at turen blev til noget. Men et uvejr vestfra ville det anderledes. Det syntes skipper ikke vi kunne være tjent med. Skipper valgte at vente med endelig afgørelse til kl. 22.00 efter den sidste vejrmelding. Der blev meldt tiltagende vind så turen blev aflyst. Vi prøver igen den 6. august 2016.


Havturen den 11. juli fra Hirtshals.
Det var en rigtig god tur, alle var glade og tilfredse.
Der var sol og stille vejr da vi sejlede ud, men der var lidt uro i havet efter g årsdagens voldsomme blæsevejr. Til middag blev det lidt overskyet, men det holdt tørt hele dagen, og der var næsten ingen bølger, perfekt fiskevejr. Det var fine fisk der blev fanget, både torsk og sej. Fiskene der blev fanget var af mellemklassen ikke for store og ikke for små, det kunne næsten ikke være bedre. Den største fisk en torsk på ca. 4 kg. blev fanget af Ulrik Jensen. Der blev fanget mange torsk, sej og makrel.


Hirtshals den 30. maj 2015.
Så kom vi atter på havet. I alt 13 mand heraf 8 fra foreningen.
Det blev en våd tur. Det regnede fra vi sejlede ud og indtil middag. På grund af varsel om dårligt vejr startede turen allerede kl. 5.30. Der blev fisket ud for Lønstrup, og da fiskeriet stoppede omkring middag var der allerede det høje bølger. Der var fuld sol på, da vi sejlede hjemad på nakken af de pæne bølger. Der var fisk til alle og næsten lige fordelt i antal.. Den største fisk en torsk på ca. 7 kg. blev fanget af Vagn Jensen. Trods det våde vejr var det en udmærket tur.
Da fangsten blev gjort op var der i alt fanget 131 torsk, 5 makrel, 11 sej, 1 lange og 1 knurhane.
Ernst Baade.


Havturen fra Hirtshals den 2. maj. 2015
Det var svært at samle fuldt hold til en fisketur i bededagsferien med de mange konfirmationer. Jeg ved, at Ernst har haft ringet til mange for at få sat fuldt hus. Det blev til 8 af vore egne og 4 som skipper fandt. Dagen startede med et fantastisk vejr. Skipper sejlede mod Lønstrup, men ville lige prøve et sted hvor de dagen før havde haft god fangst. Der var ikke den store bidelyst den, så der blev flyttet en del rundt i løbet af dagen med svingende fiskeri. Det fine vejr holdt hele dagen, fuld sol og næsten ingen vind. Da dagens fangst blev gjort op havde de 8 fiskere fanget i alt 123 fisk fordelt på 119 torsk af fin størrelse,3 sej og 1 rødspætte. Rigtig fin tur.
Niels Hou


Havturen fra Vorupør den 27. april. 2015
Dagen før vi skulle af sted viste computeren fint vejr, men da vi mødte op kl. 05.00 sagde skipper, at vejret ikke ville blive så godt som forventet. Vejrmeldingen kl. 02.00 viste, at der ville blive uvejr lidt over middag. Vi sejlede af sted og efter ca. 2 timers sejlads fik vi en kraftig haglbyge hvor temperaturen faldt til 1 grad. Det var koldt. Vi ledte lidt efter fiskene og fandt enkelte med fin størrelse. Da uvejret nærmede sig havde vi fundet dagens bedste fiskeplads, men vi var enige om at sejle hjem en ½ time før tid for at undgå det dårlige vejr.. jeg fangede en stor makrel. Den delte vi dagen efter. Det var guf.. De 6 mand der var med sammen med 6 andre fiskere fangede i alt 73 fisk fordelt på: 71 torsk, 1 sej og 1 makrel.
Ernst Baade.


Havturen Lørdag den 11. april. 2015 var 24 medlemmer af vores forening med Michael Frank fra Hirtshals på en fantastisk god fisketur. Det var lidt koldt fra morgenstunden med moderat tåge/dis, men i løbet af dagen blev vejret bedre og bedre med høj sol og ingen vind. Vi sejlede mod farvandet ud for Lønstrup og prøvede lykken mange steder med mere eller mindre held, men da dagens fangst blev talt op var der i alt fanget 326 torsk af fin størrelse. Turen var den årlige præmie tur, med præmier skænket af Fiskegården, Hvalpsund og vores egen forening Ålen.
De heldige vindere var:
For største fisk: Ulrik Jensen 77 cm. (ca. 5,00 kg.) Nr. 2 og nr. 3 blev Bent Nielsen med fisk på 73cm og 66cm.
For flest fisk: Nr. 1 blev Henning Poulsen med 21 torsk og Nr. 2 blev Ole Iversen med 20 torsk.
Stort tillykke til vinderne.


Havturen den 24. marts 2015
Den 24. marts var 7 af foreningens medlemmer med Tinker på en ekstra tur sammen med andre lystfiskere. Turen blev lavet på grund af de mange medlemmer som ikke nåede at komme med på de ordinære ture på grund af den store tilslutning til vores ture. Vejret var fint, lidt bølger fra starten, men vinden faldt hurtigt til stille vejr og solskin hele dagen. På grund af meget tykt vand på alle fiskepladserne var fangsten ikke det store. Da fangsten var gjort op var der i alt fanget 60 torsk.

Havturen den 17. marts 2015 fra Hirtshals.
Så har foreningen fået afviklet årets første havtur. Der var fuld hus i alt 13 deltagere med på turen. Vejret var rimeligt, med vekslende vind og bølger. Det var overskyet det meste af dagen. Fiskeriet begyndte efter ca. 1 god times sejlads. Det var ikke det store fiskeri første sted vi forsøgte kun 3 -4 torsk. Der blev flyttet og sejlet en hel del for at finde fiskene, men der var fisk til alle. Da dagens fangst skulle gøres op var der i alt fanget 138 torsk, et gennemsnit på ca. 10,5 torsk til hver. Det må siges at være godkendt.
Niels Hou

Havture 2014Havturen den 26.11.2014
Årets sidste havtur fra Hirtshals den 26. november blev afviklet i fantastisk vejr året taget i betragtning. Der var næsten ingen vind, lidt dønninger fra de foregående dages storme, og så havde vi dejligt solskin. Vi var 12 mand fra foreningen, meget fint på den tid af året. Der blev flyttet en del i løbet af dagen, men der var fisk næsten alle steder. Den største fisk, en torsk på ca. 5,00 kg, blev fanget af Sigmund Reiersen. Da dagens fangst blev gjort op var der i alt fanget 71 fisk fordelt på 61 torsk, 5 makrel, 4 sej og 1 rødspætte. Fiskeriet kunne godt have været bedre, men en rigtig fin tur at slutte året på.


Havturen den 28. oktober 2014 blev flyttet til den 30. oktober på grund af vejret. Turen var årets sidste annoncerede tur, men Ernst har bestilt en tur mere, se under kommende ture. Selv om turen blev flyttet, bakkede foreningens medlemmer op om arrangementet med i alt 12 tilmeldte. Vejret var lidt uroligt fra morgenstunden, pæne dønninger fra tidligere blæsevejr, men med den svage vind vi havde, var bølgerne næsten væk da det blev middag. Vi sejlede mod Lønstrup for at prøve lykken, men det blev ikke til det store fiskeri. Trods megen flytning blev det kun til enkelte fisk. Da vi skulle til at slutte, var det lige som om, at fiskeriet blev bedre, så skipper gav os en ekstra time. På dagens tur blev der i alt fanget 71 fisk fordelt på 61 torsk, 5 makrel, 4 sej og 1 rødspætte. Største torsk 5 kg. blev fanget af enry Mathiasen. Fiskeriet var ikke godt, men ellers var det en god tur.


Havturen den 23. september 2014 blev afviklet med 9 medlemmer fra foreningen og 3 tyske lystfiskere. Vejret var fint, dejlig sol og halvskyet og kun små krusninger på Skagerrak. Fiskeriet var stadig præget af sommerens varme, og de stadige høje temperaturer i vandet. Skipper mente at vi skulle prøve lykken ud for Lønstrup. Her lå vi og krydsede rundt hele dagen. Fiskeriet blev ikke til det store. Da dagens fiskeri skulle gøres op var der fanget i alt 120 fisk fordelt på 78 torsk, 34 makrel og 8 sej. Der var mange store makrel, men mellem torsk og sej var der ingen store at finde. Fin tur, men vi manglede nogle flere store fisk.
Husk vores næste tur den 28. oktober 2014. (se tilmelding i vores blad).


Så lykkedes det endeligt at komme på havet igen uden aflysning.
Tirsdag den 2. september 2014 forsøgte 13 forventningsfulde fiskere igen med en tur fra Hirtshals. Vejret var rimeligt, let vind med delvist overskyet om formiddagen og næsten ingen vind og fin solskin om eftermiddagen. Det har været lidt sløjt med fiskeriet ud for Hirtshals i sommer. Vi tror det er den gode sommer og det varme vand der er synderen. Derfor ville vi prøve på lidt dybere vand og på vrag. Der var en del strøm ude i havet, så det var svært for skipper at ramme stenbund og vrag på den rigtige måde. Efter fiskeri på flere steder med stengrund og på en del vrag begyndte vi at trække nærmere land. Fiskeri på det dybe vand havde kun givet få torsk. Heller ikke fiskeriet ind på det lidt lavere vand og længere mod land gav mange fisk. Da fiskeriet sluttede, havde vi fanget i alt 29 torsk og 1 knurhane. Trods det dårlige fiskeri havde vi alligevel en god tur.


Havturen den 2. august 2014. blev desværre aflyst på grund af dårligt vejr.


Havturen den 12. juli 2014. Blev afviklet med kun 2 af vore medlemmer. Båden blev fyldt op med andre lystfiskere. Vores 2 medlemmer fangede henholdsvis 12 og 15 torsk.


Så er vi røget ind i endnu en aflyst fisketur.
Turen til Thyborøn lørdag den 21. juni 2014. blev desværre aflyst på grund af blæsevejr. Godt for det, for det kniber med tilmelding til vore ture udenfor Hirtshals. På vores næste bestyrelsesmøde vil vi drøfte situationen, så det er bare med at reagere, hvis i stadig ønsker, at Ålen skal finde andre steder end Hirtshals.
Husk vore næste havtur fra Hirtshals den 12. juli 2014.


Turen den 27. maj 2014. fra Hirtshals blev desværre aflyst på grund af kraftigt blæsevejr. Husk at melde jer til næste tur der er den 21. juni fra Thyborøn.


Havturen den 3. Maj 2014.
Årets 3. havtur udgik fra Hirtshals med det gode skib Tinker. Kl. 6.45 stævnede 12 medlemmer af foreningen ud af havnen, med kurs mod farvandet ud for Lønstrup. Der var lidt frisk sø fra morgenstunden, men i løbet af dagen blev vejret rigtig fint med let sol. Fiskeriet var rigtig godt. Alle havde fisk, ikke de store men mange fine fisk. Da fiskeriet sluttede, var der fanget 451 torsk, 1 sej og 1 rødspætte. Dagens storfangere blev Ernst og N. C. med henholdsvis 50 og 47 fisk. En rigtig god tur med stor tilfredshed blandt deltagerne.


Havturen den 21. april 2014.
Som tidligere nævnt blev turen fra Hirtshals den 12. april aflyst og flyttet til den 21. april (2.påskedag). Turen var med turbåden Michael Frank. Vi var i alt 17 mand fra foreningen og 4 tyskere i alt 21 personer. Vejret var fint med let vind og solskin, og der var store forventninger blandt vore fiskere. Vi sejlede mod nordvest i ca. 3/4 time. Fiskeriet begyndte, og ved første kast var der fisk, endda pæne fisk. Vi brugte dagen til at flytte rundt i det samme område, og der var faktisk fisk hele dagen. Ved middagstid begyndte vinden at rejse sig lidt, og der kom flere bølger på Skagerrak, men ikke noget som generede vores fiskeri. Da fangsten skulle gøres op var der fanget mange fine torsk, den største på 7,5 kg. fanget af Jens Erik Larsen. Som sagt blev der fanget mange fine fisk på 4, 5, 6, og 7,5kg. De helt små torsk så vi ikke så mange af. Da dagens fangst skulle gøres op var der i alt fanget 508 torsk og 1 sej. På turen havde bestyrelsen annonceret en konkurrence med præmier til de 2 længste fisk, og med præmier til de 2 som fangede de fleste fisk. De dygtige fiskere var for største fisk Jens Erik Larsen og Niels Pedersen, og for flest fisk Ulrik Nielsen og Jacob Rasmussen, Tillykke til de fire fiskere. Der var fine præmier sponsoreret at Ålen og af Fiskegården i Hvalpsund. Jeg tror, at alle var enige om, at det var alle tiders tur.


Havturen lørdag d. 12. April 2014. blev desværre aflyst pga. dårligt vejr.
Turen er flyttet til mandag d. 21. April med samme turbåd og samme tidspunkt for start.
Der er enkelte ledige pladser, henvendelse til turleder Ernst Baade.


Så lykkedes det endeligt at komme på havet igen. Årets første havtur var programsat til onsdag den 19. marts men blev på grund af dårligt vejr flyttet til onsdag den 26. marts 2014 På vejrkort kunne skipper se, at det også ville blive dårligt vejr den dag med vindstyrker op til 12m/s. Derfor foreslog han, at vi i stedet sejlede mandag den 24. marts hvor vejret vil være godt. Det passede fint. Vejret var godt med let vind og høj klar himmel, da 11 mand fra foreningen stævnede ud af Hirtshals havn kl. lidt i 7.00 mandag morgen. Der blev snakket, drukket kaffe og fortalt mange gode fiskerhistorier. Efter ca. 2 timers sejlads begyndte fiskeriet. Der var bid med det samme. Der blev flyttet en del med fisk næsten alle steder. Folk var i vældigt humør, og da fiskeriet stoppede og fiskeriet blev gjort op var den samlede fangst på i alt 517 fisk til 11 mand. Der var ikke de rigtig store fisk men mange fine fisk til at tage med hjem til middagsbordet. Der blev kun fanget torsk med undtagelse af en del små sej, som blev smidt ud igen. Dagens mesterfisker var Søren Jensen med i alt 73 torsk. En rigtig god tur hvor alle var tilfredse. Glæd jer til næste tur.


Årets første havtur fra Hirtshals den 19. marts 2014 blev desværre aflyst på grund af dårligt vejr. Turen er flyttet til mandag den 24. marts med udgang fra Hirtshals. Nu håber vi på, at det bliver godt vejr og gerne med godt vejr et par dage før vi skal ud at sejle.
Kontakt


Email: